KİTAPLAR
ÇOK SATANLAR
-

Psikanalize Giriş – Nevrozların Genel Kuramı
₺220,00 -

Eğitim ve Sosyoloji
₺300,00 -

Türk İçki Geleneği
-

Gulliver’s Travels
₺220,00 -

Türkiye Tarihi 1.Cilt (Osmanlı Devletine Kadar Türkler)
₺570,00 -

Toplu Şiirler-I/II (Rilke)
₺1.100,00 -

Martin Eden
₺350,00 -

Kıssalar Kitabı
₺135,00 -

Sherlock Holmes’un Dönüşü
₺260,00 -

Gökdelen
₺120,00 -

Kavramlar Üstüne
₺140,00 -

Yaşama Sanatı
₺190,00 -

Cumhuriyetin Göçlerle Dolu 100 Yılı
₺850,00 -

Franz Kafka Külliyatı-(KİTAP AJANDA HEDİYELİ)
₺3.720,00 -

Mrs Dalloway
₺170,00 -

Kıssalar Kitabı
₺135,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi Seti / (DÜŞÜNCE YAPIMIZ VE DEMOKRASİ ÜZERİNE NOTLAR HEDİYE
₺2.950,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 3 / Osmanlı Devleti (1600-1908)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.
₺540,00
KİTAP TANITIMI
Dağı Yerinden Oynatmak
Charlotte Perkins Gilman 19. yüzyıl sonları 20. yüzyıl başlarında yaşamış, feminist edebiyata önemli katkılarda bulunmuş Amerikalı bir sosyolog ve yazardır. Aynı zamanda döneminin önde gelen hümanistlerinden ve kadın hakları savunucularındandır. Dağı Yerinden Oynatmak adlı eserinde, feminist bakış açısıyla ve ironilerle bezeli üslubuyla bambaşka bir dünya yaratmıştır okurlarına.
John Robertson, Himalayalara yaptığı bir keşif gezisi sırasında kayalıklardan düşer ve hafızasını yitirir. Otuz yıl sonra kız kardeşi tarafından bulunduğunda artık bambaşka bir adamdır. Ancak bu süre zarfında dünya da bambaşka bir yer olmuştur. Uzun eve dönüş yolculukları boyunca bu farklı dünyayı tanımaya çalışan John, ülkesine döndüğünde yeniliklere ayak uydurmakta zorlanacaktır. Neden sonra anlayacaktır ki bütün bu değişimin temelinde aslında tek bir şey yatmaktadır: Zihniyet değişimi. “Kadınların uyanışları” diye dile getirir bunu Perkins kurduğu ütopyada, nihayetinde bu dünyayı değiştiren insanların bakış açısıdır ve bunu sağlayan da kadınlardır.
Kadınlar Ülkesi Üçlemesi’nin ilk kitabı Dağı Yerinden Oynatmak, Türkçeye ilk defa Cem Yayınevi tarafından çevrilmiştir
₺260,00