KİTAPLAR
ÇOK SATANLAR
-

FREUD AJANDASI 2022
₺45,00 -

Kendine Ait Bir Oda
₺110,00 -

Bütün Öyküler
₺640,00 -

Requıem Duino Ağıtları
-

Geçmişle Kolkola Güneş Karabuda
₺150,00 -

Din-Felsefe Tartışmaları
₺120,00 -

Yas ve Melankoli
₺140,00 -

Yakınçağ Siyasal Düşünceler Tarihi
₺520,00 -

Nazım Hikmet ve Tiyatrosu
₺170,00 -

Robinson Crusoe
₺200,00 -

Candide ya da İyimserlik
₺160,00 -

Dağı Yerinden Oynatmak
₺310,00 -

Yanan Günışığı
-

Yürek Burgusu
₺140,00 -

6 Numaralı Koğuş
₺145,00 -

Bu Nasıl Gezegen Böyle Canım?
₺85,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 1.Cilt (Osmanlı Devletine Kadar Türkler)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündü
₺570,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi Seti / (DÜŞÜNCE YAPIMIZ VE DEMOKRASİ ÜZERİNE NOTLAR HEDİYE
₺2.950,00
KİTAP TANITIMI
İyi İnsan ve İyi Etiğe Giriş
Mary Whiton Calkins’in bu kitabı disiplinler arası çalışmanın erken örneklerinden biridir. Calkins, “İyi nedir?” sorusundan yola çıkarak, iyi insanın anlamını araştırıyor. Konu sosyal bilimlerin temel araştırma alanlarından biri olmasının yanı sıra, gündelik yaşamımızda sıklıkla kendimize sorduğumuz sorulardan biridir. Calkins, kitabının sadece bilim insanları için değil, konuyla ilgilenen herkes için anlaşılır olmasını hedeflemiştir. Bu nedenle, İyi İnsan ve İyi’nin ayrım gözetmeksizin herkese seslendiği söylenebilir.
Bu kitabın ana amacı, etiği sadık, cesur, adil ya da ya da bunların tam tersi özelliklere sahip; isteyen, mücadele eden yaşayan insanları inceleyen bir çalışma alanı olarak ele almaktır. Bu amacı başka bir şekilde ifade edecek olursak, kitabın etiği, görevi, iyiliği, erdemi ya da değerleri soyutlayan bir bilim olarak görmediğini ama işine saygılı, iyi, erdemli insanın ve onun hedefinin bilimi olarak kavradığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla somut bir şekilde kavranan etik psikolojinin kaçınılmaz bir çıkış noktasıdır ve sosyoloji biliminin kaynağıdır.
₺115,00
KİTAP TANITIMI
Son ve İlk İnsanlar
Olaf Stapledon, bilimkurgu dünyasının büyük saygı duyduğu ama nedense o dünya haricinde çok az tanınan bir yazardır. 2014’de Bilimkurgu ve Fantezi Onur Listesi’ne alınan Stapledon, Arthur C. Clark’tan Stanislaw Lem’e pek çok bilimkurgu ustasını etkilemiş bir öncüdür.
Bireysel akılların bileşkesi bir Üstün Akıl yaratılır ama o bile evrenin gizemini çözemez. İşte tam Stapledon’a has bir durum. Son ve İlk İnsanlar, Stapledon’un dünyasına ilişkin benzeri anahtarları bulabileceğiniz bir ilk roman. Topluluk ülküsü ve insan varoluşuna anlam kazandıran ruhsal yaşantıyı milyonlarca yıl boyunca takip eden Stapledon, sizi düşünsel bir meditasyona sokacaktır.
₺370,00