KİTAPLAR
ÇOK SATANLAR
-

Candide ya da İyimserlik
₺170,00 -

Dağı Yerinden Oynatmak
₺260,00 -

Babalar ve Çocuklar
₺200,00 -

Milena’ya Mektuplar
₺280,00 -

Yoksulluk ve Ölüm Üzerine
₺140,00 -

Geçip Giden Her Saat Daha Gençleşiyor
₺100,00 -

Prens
₺115,00 -

Uygarlığın Huzursuzluğu
₺130,00 -

Pragmacılık ve Sosyoloji
₺300,00 -

Türkçe’nin Gizemi
-

Hard Times
₺240,00 -

Türkiye Tarihi 3 / Osmanlı Devleti (1600-1908)
₺540,00 -

Bir Dostluk (Max Brod-Kafka Mektuplaşmaları)
₺550,00 -

Seçilmiş Öyküler-Jack London
₺400,00 -

Locarno Dilencisi
₺145,00 -

Korku Vadisi
₺150,00
KİTAP TANITIMI
Karanlığın Hayaleti
Howard Phillips Lovecraft (1890 – 1937), korku edebiyatının tamamen dönüştüren bir dehadır. Yaşamı da eserleri gibi tuhaf olan Lovecraft, geçmişten özümsediği korku edebiyatı tekniklerini bambaşka bir düzeye ulaştırmıştır. Başlı başına bir korku evreni yarattığını söylemek abartılı olmayacaktır.
Bu kitapta Lovecraft’ın en karakteristik birkaç öyküsünü bir arada bulacaksınız
₺160,00
KİTAP TANITIMI
Sense and Sensibility
Sevgili okurlarımız Nan kitap bir Cem Yayınevi markasıdır.
Sense and Sensibility
This is the story of Elinor and Marianne Dashwood, sisters who respectively represent the “sense” and “sensibility” of the title. With their mother, their sister Margaret, and their stepbrother John, they make up the Dashwood family.
In this work Jane Austen presents her concern in moralistic points, by writing her novel in an antithetical way, giving its title Sense and Sensibility. She represents neoclassical, dualistic moral world where the values of reason and restraint will finally become victorious over the impulsive, romantic sensibility.
₺240,00 Orijinal fiyat: ₺240,00.₺156,00Şu andaki fiyat: ₺156,00.
KİTAP TANITIMI
Modern ve Postmodern Dönemlerde Soyut Sanat Felsefesi
Sanatın, bir yapma, yaratma, gerçekleştirme faaliyeti olması onun hem soyut hem de somutluğunun tek bir elde sanatçının yaratıcılığında toplanmasıdır. Soyut sanat özü itibariyle yaşamda fark edilmemiş anların dalgınlığın kırılması, açık bir duyuş ve düşünüşle yaşamın ve sanatın yaratıcı atılımına kapılmanın ve sanatçının yaratımdaki gizeminin açığa çıkmasının önemli bir aracıdır. Bir bakıma hissedişlerin duygulanımlara, duygulanımların düşüncelere doğru dönüşümünün gerçekleşmesidir.
Bu kitap Modern ve Postmodern dönemlerde soyut sanatın gelişimine, soyutun ve soyutlanmanın kelime kökeninden başlayarak felsefi düşüncenin önderliğinde, çeşitli felsefe ve sanat akımları aracılığıyla bir yol gösterme çabasıdır. Soyut sanat için bir şeyin tamamlanması onun sonlanması ve ölümüdür. İşte bu nedenle bu kitap, tamamlanmamışlığın, yaşamın, soyutluğun, felsefenin ve sanatın ürünüdür
₺180,00
KİTAP TANITIMI
Vampir
John William Polidori (1795 – 1821) Edinburgh Üniversitesi’nde tıp öğrenimi gören en genç öğrenciydi. Bu parlak zekâ, dünyaca tanımasını vampir edebiyatının öncülerinden olan kitabına borçludur: Vampir, ünlü şair Lord Byron’u Lord Ruthven adıyla Gotik edebiyatın bir kahramanı olarak sunmuştur. Yayınlandığı dönemde hatırı sayılır bir skandal yaratan eser, yazarı Polidori’nin yaşamı gibi kısacık ama etkileyicidir.
Vampir’i Altay İltan Aktürk’ün çevirisiyle sunuyoruz.
₺120,00