KİTAPLAR
ÇOK SATANLAR
-

Yürek Burgusu
₺140,00 -

6 Numaralı Koğuş
₺145,00 -

Bu Nasıl Gezegen Böyle Canım?
₺85,00 -

Modern ve Postmodern Dönemlerde Soyut Sanat Felsefesi
₺200,00 -

Okulda Güç Eğitilebilir Çocuklar
₺230,00 -

Kişilerarası İlişkiler
₺460,00 -

Dünya Edebiyatından Seçme Öyküler / (10 Kitap)
₺1.375,00 -
İndirim!

Nefs Kapital
₺220,00Orijinal fiyat: ₺220,00.₺143,00Şu andaki fiyat: ₺143,00. -

Vampir
₺120,00 -

Rüzgarın Kızı Emily I – Emily Yeni Ay’da
₺230,00 -

Kayıp (Amerika)
₺235,00 -

İyi Ruhlara Adak
₺170,00 -

Güz Öyküleri
₺240,00 -

Moğol Masalları
₺200,00 -
İndirim!

Dinle Küçük Adam
₺240,00Orijinal fiyat: ₺240,00.₺155,00Şu andaki fiyat: ₺155,00. -

Sosyolojinin Yöntem Kuralları
₺300,00
KİTAP TANITIMI
İyi İnsan ve İyi Etiğe Giriş
Mary Whiton Calkins’in bu kitabı disiplinler arası çalışmanın erken örneklerinden biridir. Calkins, “İyi nedir?” sorusundan yola çıkarak, iyi insanın anlamını araştırıyor. Konu sosyal bilimlerin temel araştırma alanlarından biri olmasının yanı sıra, gündelik yaşamımızda sıklıkla kendimize sorduğumuz sorulardan biridir. Calkins, kitabının sadece bilim insanları için değil, konuyla ilgilenen herkes için anlaşılır olmasını hedeflemiştir. Bu nedenle, İyi İnsan ve İyi’nin ayrım gözetmeksizin herkese seslendiği söylenebilir.
Bu kitabın ana amacı, etiği sadık, cesur, adil ya da ya da bunların tam tersi özelliklere sahip; isteyen, mücadele eden yaşayan insanları inceleyen bir çalışma alanı olarak ele almaktır. Bu amacı başka bir şekilde ifade edecek olursak, kitabın etiği, görevi, iyiliği, erdemi ya da değerleri soyutlayan bir bilim olarak görmediğini ama işine saygılı, iyi, erdemli insanın ve onun hedefinin bilimi olarak kavradığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla somut bir şekilde kavranan etik psikolojinin kaçınılmaz bir çıkış noktasıdır ve sosyoloji biliminin kaynağıdır.
₺115,00
KİTAP TANITIMI
Delliğe Övgü
Desiderius Erasmus (1469-1536) Rönesans’ın ateş gemisi ve hümanizmin düşünsel önderidir. Hepsinden önemlisi, güçlüye bağlanmayı reddeden özgür düşüncenin öncülerinden biridir. Barıştan yana kimliğiyle öne çıkan Erasmus, mezarına muli cedo (geri çekimek yok) yazdıracak kadar da onurlu bir adamdır. Deliliğe Övgü, Erasmus’un en tanımış yapıtıdır.
Bu kitabın içinde akıldan ziyade mizah, hidayetten ziyade derin bilgi bulunmaktadır. Delilik Tanrıçası’nın hunisini takarak iyi insanlara tavsiyeler verdiği bu söylevi dinlemeye başladığınızda, bizi nereye sürükleyeceğini öğrenmek ve sonuna dek dinlemek istiyorsunuz…
₺130,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 4 / Çağdaş Türkiye (1908-1980)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.
₺620,00
KİTAP TANITIMI
Sense and Sensibility
Sevgili okurlarımız Nan kitap bir Cem Yayınevi markasıdır.
Sense and Sensibility
This is the story of Elinor and Marianne Dashwood, sisters who respectively represent the “sense” and “sensibility” of the title. With their mother, their sister Margaret, and their stepbrother John, they make up the Dashwood family.
In this work Jane Austen presents her concern in moralistic points, by writing her novel in an antithetical way, giving its title Sense and Sensibility. She represents neoclassical, dualistic moral world where the values of reason and restraint will finally become victorious over the impulsive, romantic sensibility.
₺240,00 Orijinal fiyat: ₺240,00.₺156,00Şu andaki fiyat: ₺156,00.
KİTAP TANITIMI
Kıssalar Kitabı
Ambroce Bierce (1842 – 1914), yaşadığı yıllarda gazeteci ve yazar olarak çok ünlüydü. Özellikle hiciv sınırından taşıp saldırganlaşan mizahi yazıları, keskin zekâsının yansımalarıydı. Kıssalar Kitabı’nda Bierce’ın siyasal ve toplumsal taşlamaları bir araya getirilmiştir. Eserde Ezop’tan La Fontaine’e, fabl türünün yazarın diline uyarladığı bölümler mizahi başyapıt düzeyindedir. Gotik edebiyatın ilk dönemlerinden beri her şeyle alay etmesine en güzel örnek, Bierce’in tarzıdır.
Kıssalar Kitabı’nı Enes Gider’in çevirisiyle sunuyoruz.
₺135,00