KİTAPLAR
ÇOK SATANLAR
-

Pragmacılık ve Sosyoloji
₺300,00 -

Türkçe’nin Gizemi
₺330,00 -

Hard Times
₺240,00 -

Dağı Yerinden Oynatmak
₺260,00 -

Babalar ve Çocuklar
₺200,00 -

Milena’ya Mektuplar
₺300,00 -

Yoksulluk ve Ölüm Üzerine
₺150,00 -

Geçip Giden Her Saat Daha Gençleşiyor
₺100,00 -

Prens
₺125,00 -

Çocuk Eğitimi
₺320,00 -

Gandhi’nin Sağlık Rehberi
₺200,00 -

Franz Kafka – Öykü / Roman Seti -(KİTAP AJANDA HEDİYELİ)
₺1.805,00 -

Pride and Prejudice
₺450,00 -

Türkiye Tarihi 3 / Osmanlı Devleti (1600-1908)
₺540,00 -

Bir Dostluk (Max Brod-Kafka Mektuplaşmaları)
₺600,00 -

Seçilmiş Öyküler-Jack London
₺420,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 3 / Osmanlı Devleti (1600-1908)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.
₺540,00
KİTAP TANITIMI
Yürek Burgusu
Henry James (1843 – 1916) ABD’den sevmemiş ve Avrupa’da yaşamayı seçmiş bir ABD vatandaşıdır. Avrupa kültürünü özümsemiş, incelikli diliyle seçkinleşmiş bir yazardı ama çağının bilincindeydi: Çağdaş korku edebiyatının yaşamın en ince noktalarına dokunabileceğini söyleyen ilk yazarlardandır. Yürek Burgusu, İngiliz toplum kurallarının bir hayalet öyküsüyle aktarıldığı bir romandır. Bu roman, hayaletlerin sadece karanlık mekânlarda öykülenmeyeceğinin en klasik örneğidir.
₺130,00
KİTAP TANITIMI
Son ve İlk İnsanlar
Olaf Stapledon, bilimkurgu dünyasının büyük saygı duyduğu ama nedense o dünya haricinde çok az tanınan bir yazardır. 2014’de Bilimkurgu ve Fantezi Onur Listesi’ne alınan Stapledon, Arthur C. Clark’tan Stanislaw Lem’e pek çok bilimkurgu ustasını etkilemiş bir öncüdür.
Bireysel akılların bileşkesi bir Üstün Akıl yaratılır ama o bile evrenin gizemini çözemez. İşte tam Stapledon’a has bir durum. Son ve İlk İnsanlar, Stapledon’un dünyasına ilişkin benzeri anahtarları bulabileceğiniz bir ilk roman. Topluluk ülküsü ve insan varoluşuna anlam kazandıran ruhsal yaşantıyı milyonlarca yıl boyunca takip eden Stapledon, sizi düşünsel bir meditasyona sokacaktır.
₺370,00
KİTAP TANITIMI
Vathek
William Beckford (1760 – 1844), Vathek’i henüz 21 yaşındayken yazmaya başlamıştı. Metin kitap olarak 1786’da basıldı. Beckford kitabın dehşetli havasından çekinmiş, metnin Arapçadan çevrildiğini ima eden bir notla basılmasını istemişti. Vathek, Cehennem betimlemeleri ve Doğu kültürüne has masal havasının mükemmel bir bileşimidir. 250 yıldır sürekli atıf yapılan bir Gotik klasiği olarak okunmaya devam edecektir
₺120,00
KİTAP TANITIMI
Kum Adam
Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (1776 – 1822) çok yönlü bir sanatçıydı. Adlarından biri olan Wilhelm’i Mozart sevgisinden dolayı Amadeus ile değiştirmişti. Gerçek olanla masal olanı kaynaştırmakta usta, öykülerini nerdeyse resim gibi gözümüzde canlandırabilen bir yazardı. Aslında korkunç olanı büyük bir mizah duygusuyla yumuşatmayı başarması, onu hâlâ okunan bir klasik yaptı. Bu kitapta Freud’un da önemsediği Kum Adam’ın yanı sıra, en ünlü masallarından Fındıkkıran’ı da sunuyoruz.
₺130,00