KİTAPLAR
ÇOK SATANLAR
-
İndirim!

Anlatsam RomHav Olur!
₺230,00Orijinal fiyat: ₺230,00.₺161,00Şu andaki fiyat: ₺161,00. -

Psikanaliz Üzerine
₺150,00 -

Totem ve Tabu
₺160,00 -

Candide ya da İyimserlik
₺170,00 -

Kitle Psikolojisi
₺160,00 -

Beşibiryerde
₺450,00 -

Rüzgarın Kızı Emily Serisi (3 Kitap)
₺630,00 -

Değişim
₺85,00 -

Bana Tören
₺150,00 -

Kış Öyküleri
₺270,00 -

Eğitim Üzerine
₺360,00 -

Sosyoloji ve Eylem
₺300,00 -

Sol Siyaset Sorunları
₺200,00 -

Far From the Madding Crowd
₺270,00 -

Çağdaş Alman Öykü Antolojisi-I/II (ŞÖMİZLİ)
₺900,00 -

Amok Koşucusu
KİTAP TANITIMI
Dağı Yerinden Oynatmak
Charlotte Perkins Gilman 19. yüzyıl sonları 20. yüzyıl başlarında yaşamış, feminist edebiyata önemli katkılarda bulunmuş Amerikalı bir sosyolog ve yazardır. Aynı zamanda döneminin önde gelen hümanistlerinden ve kadın hakları savunucularındandır. Dağı Yerinden Oynatmak adlı eserinde, feminist bakış açısıyla ve ironilerle bezeli üslubuyla bambaşka bir dünya yaratmıştır okurlarına.
John Robertson, Himalayalara yaptığı bir keşif gezisi sırasında kayalıklardan düşer ve hafızasını yitirir. Otuz yıl sonra kız kardeşi tarafından bulunduğunda artık bambaşka bir adamdır. Ancak bu süre zarfında dünya da bambaşka bir yer olmuştur. Uzun eve dönüş yolculukları boyunca bu farklı dünyayı tanımaya çalışan John, ülkesine döndüğünde yeniliklere ayak uydurmakta zorlanacaktır. Neden sonra anlayacaktır ki bütün bu değişimin temelinde aslında tek bir şey yatmaktadır: Zihniyet değişimi. “Kadınların uyanışları” diye dile getirir bunu Perkins kurduğu ütopyada, nihayetinde bu dünyayı değiştiren insanların bakış açısıdır ve bunu sağlayan da kadınlardır.
Kadınlar Ülkesi Üçlemesi’nin ilk kitabı Dağı Yerinden Oynatmak, Türkçeye ilk defa Cem Yayınevi tarafından çevrilmiştir
₺260,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 1.Cilt (Osmanlı Devletine Kadar Türkler)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündü
₺570,00
KİTAP TANITIMI
Delliğe Övgü
Desiderius Erasmus (1469-1536) Rönesans’ın ateş gemisi ve hümanizmin düşünsel önderidir. Hepsinden önemlisi, güçlüye bağlanmayı reddeden özgür düşüncenin öncülerinden biridir. Barıştan yana kimliğiyle öne çıkan Erasmus, mezarına muli cedo (geri çekimek yok) yazdıracak kadar da onurlu bir adamdır. Deliliğe Övgü, Erasmus’un en tanımış yapıtıdır.
Bu kitabın içinde akıldan ziyade mizah, hidayetten ziyade derin bilgi bulunmaktadır. Delilik Tanrıçası’nın hunisini takarak iyi insanlara tavsiyeler verdiği bu söylevi dinlemeye başladığınızda, bizi nereye sürükleyeceğini öğrenmek ve sonuna dek dinlemek istiyorsunuz…
₺130,00
KİTAP TANITIMI
Beş Halka Kitabı
Görünmeyeni gören, duyulmayanı duyan, savaşmadan kazanan için…
Bu kitabı eline aldığında, belki farkında bile olmadan bir eşikten geçtin. Çünkü Beş Halka Kitabı, yalnızca strateji öğretmez seni, kendi iç evrenine çağırır.
Musashi’nin beş element üzerinden kurduğu öğreti, kadim Japon savaş sanatlarının ötesinde, ezoterik bir yolculuğun haritasıdır.
Toprak seni köklendirir. Su, duygularını akıtır. Ateş, iradeni yakar. Rüzgar, zihnini özgürleştirir . Boşluk ise seni sana gösterir.
Her satır, zihninin derinliklerine bir tohum eker. Her bölüm, seni görünmeyen bir ustalıkla dönüştürür. Bu kitap, zihnin bilinmeyen boyutlara açılan kapısı ve ölmeden önce ölmek isteyenler içindir.
₺110,00