KİTAPLAR
ÇOK SATANLAR
-

1984
₺140,00 -

Ataların Tanrısı
-

Vathek
₺130,00 -

Sherlock Holmes’un Dava Defteri
₺240,00 -

Pafe
₺120,00 -

Candide ya da İyimserlik
₺170,00 -

İnsanı Tanıma Sanatı
₺280,00 -

İletişim Nedir?
-

Dünya Masalları Seti
₺800,00 -

Otranto Şatosu
₺130,00 -

Kara Kız
₺350,00 -

Dava
₺260,00 -

Floransa Günlüğü
₺250,00 -

Yol Dolayları
₺150,00 -

Mısır Masalları
₺200,00 -

Cinsel Devrim (TÜKENDİ)
KİTAP TANITIMI
Kıssalar Kitabı
Ambroce Bierce (1842 – 1914), yaşadığı yıllarda gazeteci ve yazar olarak çok ünlüydü. Özellikle hiciv sınırından taşıp saldırganlaşan mizahi yazıları, keskin zekâsının yansımalarıydı. Kıssalar Kitabı’nda Bierce’ın siyasal ve toplumsal taşlamaları bir araya getirilmiştir. Eserde Ezop’tan La Fontaine’e, fabl türünün yazarın diline uyarladığı bölümler mizahi başyapıt düzeyindedir. Gotik edebiyatın ilk dönemlerinden beri her şeyle alay etmesine en güzel örnek, Bierce’in tarzıdır.
Kıssalar Kitabı’nı Enes Gider’in çevirisiyle sunuyoruz.
₺135,00
KİTAP TANITIMI
Karanlığın Hayaleti
Howard Phillips Lovecraft (1890 – 1937), korku edebiyatının tamamen dönüştüren bir dehadır. Yaşamı da eserleri gibi tuhaf olan Lovecraft, geçmişten özümsediği korku edebiyatı tekniklerini bambaşka bir düzeye ulaştırmıştır. Başlı başına bir korku evreni yarattığını söylemek abartılı olmayacaktır.
Bu kitapta Lovecraft’ın en karakteristik birkaç öyküsünü bir arada bulacaksınız
₺160,00
KİTAP TANITIMI
Hayalet Öyküleri
Montague Rhodes James (1862 – 1936) Cambridge Üniversitesi’nde rektör yardımcılığına dek yükselmiş bir ortaçağ uzmanıydı. Çağının önemli bir bilim insanıydı ama asıl ününü hayalet öyküleri yazarı olarak yaptı. Gotik hayalet öyküsünü yenileyen ve 20. yüzyıla uyarlayan kişi olarak tanınmaktadır. Yakından tanıdığı üniversite ve kilise ortamlarına dehşeti taşıyarak, hâlâ okuyucusunu rahatsız edebilen öyküler kaleme almıştır.
Hayalet Öyküleri’ni Altay İltan Aktürk’ün çevirisiyle sunuyoruz.
₺140,00
KİTAP TANITIMI
Başsız Süvari
₺120,00
KİTAP TANITIMI
Star Maker
Evrenin bu cesur keşfi sizleri zeki yıldız kümelerine götürüyor, unutulmaz bir sonsuzluk tasavvuruyla yabancı ırklar arasına karışmanıza olanak sağlıyor. Doris Lessing gibi bilimkurgu ustalarının kilit önem taşıdığını ifade ettiği bu klasik, yalnızca modern edebiyata değil aynı zamanda sosyal antropoloji ve felsefe alanına da damgasını vurmuştur.
Olaf Stapledon’ın 1937 yılında yayınlanan Son ve İlk İnsanlar eserinin ardılı olan bu kitap geleceğe dair bir başka büyüleyici ve spekülatif tarihi ortaya koyuyor. Çağdaş bir dünyalı olan anlatıcısı evrenin en uzak noktalarına seyahat ederek zekâ izlerinin peşinden koşan bir keşif ekibine katılır. Yol boyunca nautiloidlerle, hiperörümcekler ve hiperbalıklarlarla, kompozit beyinlerle, bitki benzeri yaratıklarla ve öteki tuhaf yaşam biçimleriyle karşılaşırlar. Bu büyük gezi kozmik skalada bir ölüm kalım mücadelesi zemininde yavaş yavaş baş gösteriyor.
₺300,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 3 / Osmanlı Devleti (1600-1908)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.
₺540,00