KİTAPLAR
EN YENİLER
-

Candide ya da İyimserlik
₺170,00 -

Küllerin Şöleni
₺270,00 -

Rönesans ve Laiklik
₺190,00 -

Kavramlar Üstüne
₺140,00 -

İnançtan Bilgiye
₺120,00 -

Bilginin Doğası ve Kaynakları Üzerine
₺120,00 -

Özgürlük Ahlakı
₺120,00 -

Özgürlük Hukuku
₺120,00 -

Felsefenin Açılımı
₺110,00 -

Bektaşi Demiş Ki
-

Din-Felsefe Tartışmaları
₺120,00 -

Utopia
₺120,00 -

Deliliğe Övgü
₺140,00 -

Prens
₺115,00 -

Beş Halka Kitabı (YENİ)
₺130,00 -

Evlilik ve Ahlak
₺350,00
KİTAP TANITIMI
Beşibiryerde
Analar. Kendilerini çocuklarına adayanlar. Çocuklar. Ne mutlu sevilenlere! Hele artık çocuklar. Yaygın kalıplar dışı gelişenler. Otistik ya da başka özellikli çocuklar. Kendi dünyalarıyla. Sevgi, bilgi, emek, sabır gerektiren süreçler. Beş kadın. Farklı coğrafyalardan, aile yapılarından. Umut verici hamleler. Yılmadan. Mücadele/ler. Buluşmaları… Olumlu, ufuk açıcı bir roman. Yalın, donanımlı amaca dönük anlatım. Sağ olsun Muhsine Arda. Kararlı, verimli. Özenle yazmış, ilgiyle okudum, coşkuyla öneririm. Farklarla zenginiz. ne mutlu farkına varanlara!
Tarık Günersel
₺450,00
KİTAP TANITIMI
Candide ya da İyimserlik
Aydınlanma döneminin en etkin yazarı Voltaire, felsefeden şiire, oradan masala kadar çeşitli kültürel ürünler vermiş, insanlığın daha aydınlık bir yol almasında önemli bir yol oynamıştır. Onun tüm kavgası, dogmatik ve önyargılı inançların geri plana itilmesi, insan düşüncesinin öne çıkmasıdır.
Candide, onun en önemli ve günümüzde en çok sevilen yapıtıdır. Candide, ilk gençlik yıllarında daha iyi bir yaşam bulmak için dünyayı dolaşmaya çıkar. Doğal yıkımlar ve insanların kötü davranışları onun peşini bırakmaz. Ama o insan aklına ve çalışma yeteneğine olan güvenini yitirmez. Sonunda bir Türk bahçıvanın tavsiyesine uyarak kendi bahçesini ekip biçmeye başlar. Biz bu güzel eseri Sylvia Leoni’nin giriş yazısı ve Hüsen Portakal’ın tanıtım yazısıyla sunuyoruz.
₺160,00
KİTAP TANITIMI
Vampir
John William Polidori (1795 – 1821) Edinburgh Üniversitesi’nde tıp öğrenimi gören en genç öğrenciydi. Bu parlak zekâ, dünyaca tanımasını vampir edebiyatının öncülerinden olan kitabına borçludur: Vampir, ünlü şair Lord Byron’u Lord Ruthven adıyla Gotik edebiyatın bir kahramanı olarak sunmuştur. Yayınlandığı dönemde hatırı sayılır bir skandal yaratan eser, yazarı Polidori’nin yaşamı gibi kısacık ama etkileyicidir.
Vampir’i Altay İltan Aktürk’ün çevirisiyle sunuyoruz.
₺120,00