KİTAPLAR
EN YENİLER
-

Ataların Tanrısı
-

Vahşetin Çağrısı
₺100,00 -

Seçilmiş Öyküler-Jack London
₺400,00 -

Martin Eden
₺350,00 -

Goriot Baba
-

Kızıl ve Kara
-

Amok Koşucusu
-

Dorian Gray’in Portresi
-

Gizli Ajan
₺260,00 -

Karanlığın Yüreği
₺110,00 -

Kendine Ait Bir Oda
₺110,00 -

Montaigne Denemeler (4 Cilt kutulu)
-

Montaigne Denemeler – Seçmeler
₺300,00 -

Babalar ve Çocuklar
₺200,00 -

Huzursuzluğun Kitabı
₺370,00 -

Öğrenci Törless’in Bunalımları
₺250,00
KİTAP TANITIMI
Locarno Dilencisi
₺140,00
KİTAP TANITIMI
Modern ve Postmodern Dönemlerde Soyut Sanat Felsefesi
Sanatın, bir yapma, yaratma, gerçekleştirme faaliyeti olması onun hem soyut hem de somutluğunun tek bir elde sanatçının yaratıcılığında toplanmasıdır. Soyut sanat özü itibariyle yaşamda fark edilmemiş anların dalgınlığın kırılması, açık bir duyuş ve düşünüşle yaşamın ve sanatın yaratıcı atılımına kapılmanın ve sanatçının yaratımdaki gizeminin açığa çıkmasının önemli bir aracıdır. Bir bakıma hissedişlerin duygulanımlara, duygulanımların düşüncelere doğru dönüşümünün gerçekleşmesidir.
Bu kitap Modern ve Postmodern dönemlerde soyut sanatın gelişimine, soyutun ve soyutlanmanın kelime kökeninden başlayarak felsefi düşüncenin önderliğinde, çeşitli felsefe ve sanat akımları aracılığıyla bir yol gösterme çabasıdır. Soyut sanat için bir şeyin tamamlanması onun sonlanması ve ölümüdür. İşte bu nedenle bu kitap, tamamlanmamışlığın, yaşamın, soyutluğun, felsefenin ve sanatın ürünüdür
₺180,00
KİTAP TANITIMI
Sherlock Holmes Bütün Maceraları / (9 Kitap-KUTULU-SHERLOCK AJANDA HEDİYE)
₺1.780,00
KİTAP TANITIMI
Hayalet Öyküleri
Montague Rhodes James (1862 – 1936) Cambridge Üniversitesi’nde rektör yardımcılığına dek yükselmiş bir ortaçağ uzmanıydı. Çağının önemli bir bilim insanıydı ama asıl ününü hayalet öyküleri yazarı olarak yaptı. Gotik hayalet öyküsünü yenileyen ve 20. yüzyıla uyarlayan kişi olarak tanınmaktadır. Yakından tanıdığı üniversite ve kilise ortamlarına dehşeti taşıyarak, hâlâ okuyucusunu rahatsız edebilen öyküler kaleme almıştır.
Hayalet Öyküleri’ni Altay İltan Aktürk’ün çevirisiyle sunuyoruz.
₺140,00
KİTAP TANITIMI
Vathek
William Beckford (1760 – 1844), Vathek’i henüz 21 yaşındayken yazmaya başlamıştı. Metin kitap olarak 1786’da basıldı. Beckford kitabın dehşetli havasından çekinmiş, metnin Arapçadan çevrildiğini ima eden bir notla basılmasını istemişti. Vathek, Cehennem betimlemeleri ve Doğu kültürüne has masal havasının mükemmel bir bileşimidir. 250 yıldır sürekli atıf yapılan bir Gotik klasiği olarak okunmaya devam edecektir
₺120,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 3 / Osmanlı Devleti (1600-1908)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.
₺540,00