KİTAPLAR
EN YENİLER
-

Sherlock Holmes’un Dava Defteri
₺240,00 -

Son Görev
₺190,00 -

Korku Vadisi
₺150,00 -

Sherlock Holmes’un Dönüşü
₺260,00 -

Baskerville Köpeği
₺180,00 -

Sherlock Holmes’un Anıları
₺220,00 -

Sherlock Holmes’un Maceraları
₺260,00 -

Dörtlerin İmzası
₺140,00 -

Kızıl Takip
₺140,00 -

Çağdaşlarının Anılarıyla Anton Çehov
₺200,00 -

Requıem Duino Ağıtları
-

Orpheus’a Soneler (TÜKENDİ FAKAT BASILACAK)
₺165,00 -

İmgeler Kitabı (TÜKENDİ FAKAT BASILACAK)
₺270,00 -

Yoksulluk ve Ölüm Üzerine
₺140,00 -

Hac Üzerine
₺140,00 -

Keşiş Yaşamı Üzerine
₺140,00
KİTAP TANITIMI
Modern ve Postmodern Dönemlerde Soyut Sanat Felsefesi
Sanatın, bir yapma, yaratma, gerçekleştirme faaliyeti olması onun hem soyut hem de somutluğunun tek bir elde sanatçının yaratıcılığında toplanmasıdır. Soyut sanat özü itibariyle yaşamda fark edilmemiş anların dalgınlığın kırılması, açık bir duyuş ve düşünüşle yaşamın ve sanatın yaratıcı atılımına kapılmanın ve sanatçının yaratımdaki gizeminin açığa çıkmasının önemli bir aracıdır. Bir bakıma hissedişlerin duygulanımlara, duygulanımların düşüncelere doğru dönüşümünün gerçekleşmesidir.
Bu kitap Modern ve Postmodern dönemlerde soyut sanatın gelişimine, soyutun ve soyutlanmanın kelime kökeninden başlayarak felsefi düşüncenin önderliğinde, çeşitli felsefe ve sanat akımları aracılığıyla bir yol gösterme çabasıdır. Soyut sanat için bir şeyin tamamlanması onun sonlanması ve ölümüdür. İşte bu nedenle bu kitap, tamamlanmamışlığın, yaşamın, soyutluğun, felsefenin ve sanatın ürünüdür
₺180,00
KİTAP TANITIMI
Delliğe Övgü
Desiderius Erasmus (1469-1536) Rönesans’ın ateş gemisi ve hümanizmin düşünsel önderidir. Hepsinden önemlisi, güçlüye bağlanmayı reddeden özgür düşüncenin öncülerinden biridir. Barıştan yana kimliğiyle öne çıkan Erasmus, mezarına muli cedo (geri çekimek yok) yazdıracak kadar da onurlu bir adamdır. Deliliğe Övgü, Erasmus’un en tanımış yapıtıdır.
Bu kitabın içinde akıldan ziyade mizah, hidayetten ziyade derin bilgi bulunmaktadır. Delilik Tanrıçası’nın hunisini takarak iyi insanlara tavsiyeler verdiği bu söylevi dinlemeye başladığınızda, bizi nereye sürükleyeceğini öğrenmek ve sonuna dek dinlemek istiyorsunuz…
₺130,00
KİTAP TANITIMI
İyi İnsan ve İyi Etiğe Giriş
Mary Whiton Calkins’in bu kitabı disiplinler arası çalışmanın erken örneklerinden biridir. Calkins, “İyi nedir?” sorusundan yola çıkarak, iyi insanın anlamını araştırıyor. Konu sosyal bilimlerin temel araştırma alanlarından biri olmasının yanı sıra, gündelik yaşamımızda sıklıkla kendimize sorduğumuz sorulardan biridir. Calkins, kitabının sadece bilim insanları için değil, konuyla ilgilenen herkes için anlaşılır olmasını hedeflemiştir. Bu nedenle, İyi İnsan ve İyi’nin ayrım gözetmeksizin herkese seslendiği söylenebilir.
Bu kitabın ana amacı, etiği sadık, cesur, adil ya da ya da bunların tam tersi özelliklere sahip; isteyen, mücadele eden yaşayan insanları inceleyen bir çalışma alanı olarak ele almaktır. Bu amacı başka bir şekilde ifade edecek olursak, kitabın etiği, görevi, iyiliği, erdemi ya da değerleri soyutlayan bir bilim olarak görmediğini ama işine saygılı, iyi, erdemli insanın ve onun hedefinin bilimi olarak kavradığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla somut bir şekilde kavranan etik psikolojinin kaçınılmaz bir çıkış noktasıdır ve sosyoloji biliminin kaynağıdır.
₺115,00
KİTAP TANITIMI
Dağı Yerinden Oynatmak
Charlotte Perkins Gilman 19. yüzyıl sonları 20. yüzyıl başlarında yaşamış, feminist edebiyata önemli katkılarda bulunmuş Amerikalı bir sosyolog ve yazardır. Aynı zamanda döneminin önde gelen hümanistlerinden ve kadın hakları savunucularındandır. Dağı Yerinden Oynatmak adlı eserinde, feminist bakış açısıyla ve ironilerle bezeli üslubuyla bambaşka bir dünya yaratmıştır okurlarına.
John Robertson, Himalayalara yaptığı bir keşif gezisi sırasında kayalıklardan düşer ve hafızasını yitirir. Otuz yıl sonra kız kardeşi tarafından bulunduğunda artık bambaşka bir adamdır. Ancak bu süre zarfında dünya da bambaşka bir yer olmuştur. Uzun eve dönüş yolculukları boyunca bu farklı dünyayı tanımaya çalışan John, ülkesine döndüğünde yeniliklere ayak uydurmakta zorlanacaktır. Neden sonra anlayacaktır ki bütün bu değişimin temelinde aslında tek bir şey yatmaktadır: Zihniyet değişimi. “Kadınların uyanışları” diye dile getirir bunu Perkins kurduğu ütopyada, nihayetinde bu dünyayı değiştiren insanların bakış açısıdır ve bunu sağlayan da kadınlardır.
Kadınlar Ülkesi Üçlemesi’nin ilk kitabı Dağı Yerinden Oynatmak, Türkçeye ilk defa Cem Yayınevi tarafından çevrilmiştir
₺260,00