KİTAPLAR
EN YENİLER
-

Modern ve Postmodern Dönemlerde Soyut Sanat Felsefesi
₺200,00 -

Candide ya da İyimserlik
₺170,00 -

Küllerin Şöleni
₺270,00 -

Rönesans ve Laiklik
₺190,00 -

Kavramlar Üstüne
₺140,00 -

İnançtan Bilgiye
₺120,00 -

Bilginin Doğası ve Kaynakları Üzerine
₺120,00 -

Özgürlük Ahlakı
₺120,00 -

Özgürlük Hukuku
₺120,00 -

Felsefenin Açılımı
₺110,00 -

Bektaşi Demiş Ki
-

Din-Felsefe Tartışmaları
₺120,00 -

Utopia
₺120,00 -

Deliliğe Övgü
₺140,00 -

Prens
₺115,00 -

Beş Halka Kitabı (YENİ)
₺130,00
KİTAP TANITIMI
Hayalet Öyküleri
Montague Rhodes James (1862 – 1936) Cambridge Üniversitesi’nde rektör yardımcılığına dek yükselmiş bir ortaçağ uzmanıydı. Çağının önemli bir bilim insanıydı ama asıl ününü hayalet öyküleri yazarı olarak yaptı. Gotik hayalet öyküsünü yenileyen ve 20. yüzyıla uyarlayan kişi olarak tanınmaktadır. Yakından tanıdığı üniversite ve kilise ortamlarına dehşeti taşıyarak, hâlâ okuyucusunu rahatsız edebilen öyküler kaleme almıştır.
Hayalet Öyküleri’ni Altay İltan Aktürk’ün çevirisiyle sunuyoruz.
₺140,00
KİTAP TANITIMI
Karanlığın Hayaleti
Howard Phillips Lovecraft (1890 – 1937), korku edebiyatının tamamen dönüştüren bir dehadır. Yaşamı da eserleri gibi tuhaf olan Lovecraft, geçmişten özümsediği korku edebiyatı tekniklerini bambaşka bir düzeye ulaştırmıştır. Başlı başına bir korku evreni yarattığını söylemek abartılı olmayacaktır.
Bu kitapta Lovecraft’ın en karakteristik birkaç öyküsünü bir arada bulacaksınız
₺160,00
KİTAP TANITIMI
Kıssalar Kitabı
Ambroce Bierce (1842 – 1914), yaşadığı yıllarda gazeteci ve yazar olarak çok ünlüydü. Özellikle hiciv sınırından taşıp saldırganlaşan mizahi yazıları, keskin zekâsının yansımalarıydı. Kıssalar Kitabı’nda Bierce’ın siyasal ve toplumsal taşlamaları bir araya getirilmiştir. Eserde Ezop’tan La Fontaine’e, fabl türünün yazarın diline uyarladığı bölümler mizahi başyapıt düzeyindedir. Gotik edebiyatın ilk dönemlerinden beri her şeyle alay etmesine en güzel örnek, Bierce’in tarzıdır.
Kıssalar Kitabı’nı Enes Gider’in çevirisiyle sunuyoruz.
₺135,00