KİTAPLAR
EN YENİLER
-

Avrupa Birliği’nin Bölge Politikaları
₺420,00 -

Zihin Benlik ve Toplum
₺400,00 -

100 Soruda Türkiye’de Kentleşme
-

Yerinden Yönetim ve Siyaset
₺550,00 -

Yakınçağ Siyasal Düşünceler Tarihi
₺520,00 -

Toplumsal ve Ekonomik Örgütlenme Kuramı
₺500,00 -

Sosyalizm
₺400,00 -

Pragmacılık ve Sosyoloji
₺300,00 -

Eğitim ve Sosyoloji
₺300,00 -

Toplumsal İşbölümü
₺550,00 -

Dinsel Yaşamın İlk Biçimleri
₺600,00 -

Sosyoloji ve Eylem
₺300,00 -

Sosyoloji Dersleri
₺360,00 -

Ahlak Eğitimi
₺280,00 -

Sosyolojinin Yöntem Kuralları
₺300,00 -

İntihar
₺350,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 3 / Osmanlı Devleti (1600-1908)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.
₺540,00
KİTAP TANITIMI
Yürek Burgusu
Henry James (1843 – 1916) ABD’den sevmemiş ve Avrupa’da yaşamayı seçmiş bir ABD vatandaşıdır. Avrupa kültürünü özümsemiş, incelikli diliyle seçkinleşmiş bir yazardı ama çağının bilincindeydi: Çağdaş korku edebiyatının yaşamın en ince noktalarına dokunabileceğini söyleyen ilk yazarlardandır. Yürek Burgusu, İngiliz toplum kurallarının bir hayalet öyküsüyle aktarıldığı bir romandır. Bu roman, hayaletlerin sadece karanlık mekânlarda öykülenmeyeceğinin en klasik örneğidir.
₺130,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 5 / Bugünkü Türkiye (1980-2003)
Sina Akşin Türkiye Tarihi’nin amacını şöyle açıklamaktadır: “…Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih e çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Üniversite tarih bölümlerinin puanları, yani tarihçiliğe rağbet çok düşüktür. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hal-i pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.”
Elinizdeki bu cilt, 1980 – 2003 dönemi Türkiye Tarihi için vazgeçilmez bir kaynak niteliğindedir. En yakın geçmişin karmaşıklığına ışık tutacağına inanıyoruz.
₺460,00