KİTAPLAR
EN YENİLER
-

İnsanı Tanıma Sanatı
₺280,00 -

Sorunlu Okul Çocuğu
₺310,00 -

Çocuk Eğitimi
₺300,00 -

Yaşama Sanatı
₺190,00 -

Sevgi ve Cinsellik
₺160,00 -

Psikanaliz ve Telepati
₺140,00 -

Bilinçaltı
₺190,00 -

Niçin Savaş?
₺145,00 -

Beş Konferans ve Psikanalize Toplu Bakış
₺200,00 -

Hz. Musa ve Tektanrıcılık
₺210,00 -

Yas ve Melankoli
₺140,00 -

Totem ve Tabu
₺150,00 -

Aşkın Psikolojisi
₺110,00 -

Uygarlığın Huzursuzluğu
₺130,00 -

Psikanalize Giriş – Nevrozların Genel Kuramı
₺220,00 -

Psikanalize Giriş – Rüya
₺200,00
KİTAP TANITIMI
Kadınlar Ülkesi
Feminist edebiyatın en önemli erken dönem temsilcilerinden Charlotte Perkins Gilman, Dağı Yerinden Oynatmak adlı eserinin ardından yeni bir ütopya kuruyor: Kadınlar Ülkesi.
Maceraya ve bilime düşkün ancak kişilikleri birbirinden tamamen farklı üç Amerikalı erkek sadece kadınların yaşadığı bir ülke keşfeder. Yaşadıkları dünyadaki kötülükler, düşmanlıklar, savaşlar yoktur bu ülkede, aksine derin bir dostluk ve kardeşlik, hepsinden önemlisi evrensel bir annelik duygusu vardır. Kahramanlarımız, hoş burada kahraman sıfatını hak eden erkekler midir sizler karar vereceksiniz, bu eşsiz ülkeye uyum sağlamaya çalışırken zihinlerindeki kadın algısı değişmeye başlar ve hem kadınları hem de birbirlerini yeniden tanırlar.
Böyle bir yerde neler kazanacak, nelerden mahrum kalacak, neleri arayacak ya da hiç aramayacaklardır? Gilman 1915 yılında bu kitabı kaleme alırken sadece kadınların hayattaki konumlarına değil, aynı zamanda dönemin politikasına, ekonomisine, tarımına, eğitimine, yoksulluğuna, bilimine ve daha nicesine o kendine özgü hiciv dolu üslubuyla değinmiştir.
Kadınlar Ülkesi kadınların başarabileceklerine, dostluğun ve birlikteliğin getirilerine, savaşsız ve hoşgörülü bir dünyanın umuduna sesleniştir.
₺150,00
KİTAP TANITIMI
Candide ya da İyimserlik
Aydınlanma döneminin en etkin yazarı Voltaire, felsefeden şiire, oradan masala kadar çeşitli kültürel ürünler vermiş, insanlığın daha aydınlık bir yol almasında önemli bir yol oynamıştır. Onun tüm kavgası, dogmatik ve önyargılı inançların geri plana itilmesi, insan düşüncesinin öne çıkmasıdır.
Candide, onun en önemli ve günümüzde en çok sevilen yapıtıdır. Candide, ilk gençlik yıllarında daha iyi bir yaşam bulmak için dünyayı dolaşmaya çıkar. Doğal yıkımlar ve insanların kötü davranışları onun peşini bırakmaz. Ama o insan aklına ve çalışma yeteneğine olan güvenini yitirmez. Sonunda bir Türk bahçıvanın tavsiyesine uyarak kendi bahçesini ekip biçmeye başlar. Biz bu güzel eseri Sylvia Leoni’nin giriş yazısı ve Hüsen Portakal’ın tanıtım yazısıyla sunuyoruz.
₺160,00
KİTAP TANITIMI
Beş Halka Kitabı
Görünmeyeni gören, duyulmayanı duyan, savaşmadan kazanan için…
Bu kitabı eline aldığında, belki farkında bile olmadan bir eşikten geçtin. Çünkü Beş Halka Kitabı, yalnızca strateji öğretmez seni, kendi iç evrenine çağırır.
Musashi’nin beş element üzerinden kurduğu öğreti, kadim Japon savaş sanatlarının ötesinde, ezoterik bir yolculuğun haritasıdır.
Toprak seni köklendirir. Su, duygularını akıtır. Ateş, iradeni yakar. Rüzgar, zihnini özgürleştirir . Boşluk ise seni sana gösterir.
Her satır, zihninin derinliklerine bir tohum eker. Her bölüm, seni görünmeyen bir ustalıkla dönüştürür. Bu kitap, zihnin bilinmeyen boyutlara açılan kapısı ve ölmeden önce ölmek isteyenler içindir.
₺110,00
KİTAP TANITIMI
Kıssalar Kitabı
Ambroce Bierce (1842 – 1914), yaşadığı yıllarda gazeteci ve yazar olarak çok ünlüydü. Özellikle hiciv sınırından taşıp saldırganlaşan mizahi yazıları, keskin zekâsının yansımalarıydı. Kıssalar Kitabı’nda Bierce’ın siyasal ve toplumsal taşlamaları bir araya getirilmiştir. Eserde Ezop’tan La Fontaine’e, fabl türünün yazarın diline uyarladığı bölümler mizahi başyapıt düzeyindedir. Gotik edebiyatın ilk dönemlerinden beri her şeyle alay etmesine en güzel örnek, Bierce’in tarzıdır.
Kıssalar Kitabı’nı Enes Gider’in çevirisiyle sunuyoruz.
₺135,00
KİTAP TANITIMI
Star Maker
Evrenin bu cesur keşfi sizleri zeki yıldız kümelerine götürüyor, unutulmaz bir sonsuzluk tasavvuruyla yabancı ırklar arasına karışmanıza olanak sağlıyor. Doris Lessing gibi bilimkurgu ustalarının kilit önem taşıdığını ifade ettiği bu klasik, yalnızca modern edebiyata değil aynı zamanda sosyal antropoloji ve felsefe alanına da damgasını vurmuştur.
Olaf Stapledon’ın 1937 yılında yayınlanan Son ve İlk İnsanlar eserinin ardılı olan bu kitap geleceğe dair bir başka büyüleyici ve spekülatif tarihi ortaya koyuyor. Çağdaş bir dünyalı olan anlatıcısı evrenin en uzak noktalarına seyahat ederek zekâ izlerinin peşinden koşan bir keşif ekibine katılır. Yol boyunca nautiloidlerle, hiperörümcekler ve hiperbalıklarlarla, kompozit beyinlerle, bitki benzeri yaratıklarla ve öteki tuhaf yaşam biçimleriyle karşılaşırlar. Bu büyük gezi kozmik skalada bir ölüm kalım mücadelesi zemininde yavaş yavaş baş gösteriyor.
₺300,00