KİTAPLAR
EN YENİLER
-

Türkiye’de Kürt Siyasetine Eleştirel Yaklaşımlar
₺200,00 -

Sol Siyaset Sorunları
₺200,00 -

Soğuk Savaştan Günümüze Darbeler ve Devrimler
-

Farabi ve Dünyası (Yeni)
₺250,00 -

Atatürk’ün Milli Eğitimimizle İlgili Düşünce ve İstekleri
₺140,00 -

İslam ve Avrupa / İnanç Ayrılığı – Yaşam Birliği
₺150,00 -

Atatürk ve Laiklik
₺250,00 -

Cumhuriyet Çınarı
₺330,00 -

Türkiye Tarihi 5 / Bugünkü Türkiye (1980-2003)
₺520,00 -

Türkiye Tarihi 4 / Çağdaş Türkiye (1908-1980)
₺650,00 -

Türkiye Tarihi 3 / Osmanlı Devleti (1600-1908)
₺610,00 -

Türkiye Tarihi 2 / Osmanlı Devleti (1300-1600)
₺550,00 -

Türkiye Tarihi 1 / Osmanlı Devletine Kadar Türkler
₺620,00 -

Nöropazarlama (Yeni)
₺420,00 -

Marka Yönetiminde Güncel Uygulamalar
₺500,00 -

Kişilerarası İlişkiler
₺460,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 5 / Bugünkü Türkiye (1980-2003)
Sina Akşin Türkiye Tarihi’nin amacını şöyle açıklamaktadır: “…Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih e çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Üniversite tarih bölümlerinin puanları, yani tarihçiliğe rağbet çok düşüktür. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hal-i pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.”
Elinizdeki bu cilt, 1980 – 2003 dönemi Türkiye Tarihi için vazgeçilmez bir kaynak niteliğindedir. En yakın geçmişin karmaşıklığına ışık tutacağına inanıyoruz.
₺460,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 1.Cilt (Osmanlı Devletine Kadar Türkler)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündü
₺570,00
KİTAP TANITIMI
1984
Avrupa`da avarelik, Asya`daki İngiliz sömürgelerinde polislik, İspanya İç Savaşı`nda gönüllü çarpışma, bir keskin nişancının hedefi olup ölümden dönme… George Orwell, yaşamı da yapıtları denli ilgi çekici bir yazardı. Gözüpek bir eleştirmen, sıkı bir hicivci olarak çok sayıda başarılı kitap yazmıştı. Pek çok eseri arasında, 1984 ayrıksı bir yere sahiptir.
George Orwell 1984`ü yayınladığında, yıl 1948`di. 2. Dünya Savaşı`nın izleri taze, 1984 yılı henüz çok uzaktı. Fakat 1984 yılına çabuk ulaştık, tıpkı Orwell`in romanında çizdiği dünyaya sandığımızdan çabuk ulaştığımız gibi. Kâhince bir öngörüyle yazılan 1984, Büyük Birader mefhumunu yaşamımıza sokan roman olarak tarihe geçmeyi hak etmiştir. Sadece edebiyat tarihi açısından değil, 1984 sosyal bilimlerin her alanında özel incelenmesi gereken bir eserdir.
₺120,00
KİTAP TANITIMI
Vampir
John William Polidori (1795 – 1821) Edinburgh Üniversitesi’nde tıp öğrenimi gören en genç öğrenciydi. Bu parlak zekâ, dünyaca tanımasını vampir edebiyatının öncülerinden olan kitabına borçludur: Vampir, ünlü şair Lord Byron’u Lord Ruthven adıyla Gotik edebiyatın bir kahramanı olarak sunmuştur. Yayınlandığı dönemde hatırı sayılır bir skandal yaratan eser, yazarı Polidori’nin yaşamı gibi kısacık ama etkileyicidir.
Vampir’i Altay İltan Aktürk’ün çevirisiyle sunuyoruz.
₺120,00
KİTAP TANITIMI
Candide ya da İyimserlik
Aydınlanma döneminin en etkin yazarı Voltaire, felsefeden şiire, oradan masala kadar çeşitli kültürel ürünler vermiş, insanlığın daha aydınlık bir yol almasında önemli bir yol oynamıştır. Onun tüm kavgası, dogmatik ve önyargılı inançların geri plana itilmesi, insan düşüncesinin öne çıkmasıdır.
Candide, onun en önemli ve günümüzde en çok sevilen yapıtıdır. Candide, ilk gençlik yıllarında daha iyi bir yaşam bulmak için dünyayı dolaşmaya çıkar. Doğal yıkımlar ve insanların kötü davranışları onun peşini bırakmaz. Ama o insan aklına ve çalışma yeteneğine olan güvenini yitirmez. Sonunda bir Türk bahçıvanın tavsiyesine uyarak kendi bahçesini ekip biçmeye başlar. Biz bu güzel eseri Sylvia Leoni’nin giriş yazısı ve Hüsen Portakal’ın tanıtım yazısıyla sunuyoruz.
₺160,00