KİTAPLAR
EN YENİLER
-

Candide ya da İyimserlik
₺170,00 -

Küllerin Şöleni
₺270,00 -

Rönesans ve Laiklik
₺190,00 -

Kavramlar Üstüne
₺140,00 -

İnançtan Bilgiye
₺120,00 -

Bilginin Doğası ve Kaynakları Üzerine
₺120,00 -

Özgürlük Ahlakı
₺120,00 -

Özgürlük Hukuku
₺120,00 -

Felsefenin Açılımı
₺110,00 -

Bektaşi Demiş Ki
-

Din-Felsefe Tartışmaları
₺120,00 -

Utopia
₺120,00 -

Deliliğe Övgü
₺140,00 -

Prens
₺115,00 -

Beş Halka Kitabı (YENİ)
₺130,00 -

Evlilik ve Ahlak
₺350,00
KİTAP TANITIMI
Dağı Yerinden Oynatmak
Charlotte Perkins Gilman 19. yüzyıl sonları 20. yüzyıl başlarında yaşamış, feminist edebiyata önemli katkılarda bulunmuş Amerikalı bir sosyolog ve yazardır. Aynı zamanda döneminin önde gelen hümanistlerinden ve kadın hakları savunucularındandır. Dağı Yerinden Oynatmak adlı eserinde, feminist bakış açısıyla ve ironilerle bezeli üslubuyla bambaşka bir dünya yaratmıştır okurlarına.
John Robertson, Himalayalara yaptığı bir keşif gezisi sırasında kayalıklardan düşer ve hafızasını yitirir. Otuz yıl sonra kız kardeşi tarafından bulunduğunda artık bambaşka bir adamdır. Ancak bu süre zarfında dünya da bambaşka bir yer olmuştur. Uzun eve dönüş yolculukları boyunca bu farklı dünyayı tanımaya çalışan John, ülkesine döndüğünde yeniliklere ayak uydurmakta zorlanacaktır. Neden sonra anlayacaktır ki bütün bu değişimin temelinde aslında tek bir şey yatmaktadır: Zihniyet değişimi. “Kadınların uyanışları” diye dile getirir bunu Perkins kurduğu ütopyada, nihayetinde bu dünyayı değiştiren insanların bakış açısıdır ve bunu sağlayan da kadınlardır.
Kadınlar Ülkesi Üçlemesi’nin ilk kitabı Dağı Yerinden Oynatmak, Türkçeye ilk defa Cem Yayınevi tarafından çevrilmiştir
₺260,00
KİTAP TANITIMI
Türkiye Tarihi 4 / Çağdaş Türkiye (1908-1980)
Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hali pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.
₺620,00
KİTAP TANITIMI
Karanlığın Hayaleti
Howard Phillips Lovecraft (1890 – 1937), korku edebiyatının tamamen dönüştüren bir dehadır. Yaşamı da eserleri gibi tuhaf olan Lovecraft, geçmişten özümsediği korku edebiyatı tekniklerini bambaşka bir düzeye ulaştırmıştır. Başlı başına bir korku evreni yarattığını söylemek abartılı olmayacaktır.
Bu kitapta Lovecraft’ın en karakteristik birkaç öyküsünü bir arada bulacaksınız
₺160,00