KİTAPLAR
EN YENİLER
-

1984
₺140,00 -

Felice’ye Mektuplar-I/II (CİLTLİ-ŞÖMİZLİ-KUTULU)
₺700,00 -

Bir Dostluk (Max Brod-Kafka Mektuplaşmaları)
₺550,00 -

Toplu Şiirler-I/II (Rilke)
₺1.100,00 -

Zweig Seçilmiş Öyküler (Ciltli-Şömizli)
₺540,00 -

Bütün Öyküler (Rilke)
₺720,00 -

Çağdaş Alman Öykü Antolojisi-I/II (ŞÖMİZLİ)
₺860,00 -

SABAHATTİN ALİ AJANDASI 2025
₺90,00 -

ÖNCÜ KADINLAR AJANDASI 2024
₺80,00 -

SHERLOCK HOLMES AJANDASI 2023
₺45,00 -

FREUD AJANDASI 2022
₺45,00 -

RİLKE AJANDASI 2021
₺45,00 -

İyi İnsan ve İyi Etiğe Giriş
₺115,00 -

Modern ve Postmodern Dönemlerde Soyut Sanat Felsefesi
₺180,00 -

Delliğe Övgü
₺130,00 -

Candide ya da İyimserlik
₺160,00
KİTAP TANITIMI
Kıssalar Kitabı
Ambroce Bierce (1842 – 1914), yaşadığı yıllarda gazeteci ve yazar olarak çok ünlüydü. Özellikle hiciv sınırından taşıp saldırganlaşan mizahi yazıları, keskin zekâsının yansımalarıydı. Kıssalar Kitabı’nda Bierce’ın siyasal ve toplumsal taşlamaları bir araya getirilmiştir. Eserde Ezop’tan La Fontaine’e, fabl türünün yazarın diline uyarladığı bölümler mizahi başyapıt düzeyindedir. Gotik edebiyatın ilk dönemlerinden beri her şeyle alay etmesine en güzel örnek, Bierce’in tarzıdır.
Kıssalar Kitabı’nı Enes Gider’in çevirisiyle sunuyoruz.
₺135,00
KİTAP TANITIMI
Hayalet Öyküleri
Montague Rhodes James (1862 – 1936) Cambridge Üniversitesi’nde rektör yardımcılığına dek yükselmiş bir ortaçağ uzmanıydı. Çağının önemli bir bilim insanıydı ama asıl ününü hayalet öyküleri yazarı olarak yaptı. Gotik hayalet öyküsünü yenileyen ve 20. yüzyıla uyarlayan kişi olarak tanınmaktadır. Yakından tanıdığı üniversite ve kilise ortamlarına dehşeti taşıyarak, hâlâ okuyucusunu rahatsız edebilen öyküler kaleme almıştır.
Hayalet Öyküleri’ni Altay İltan Aktürk’ün çevirisiyle sunuyoruz.
₺140,00
KİTAP TANITIMI
Locarno Dilencisi
₺140,00
KİTAP TANITIMI
Dağı Yerinden Oynatmak
Charlotte Perkins Gilman 19. yüzyıl sonları 20. yüzyıl başlarında yaşamış, feminist edebiyata önemli katkılarda bulunmuş Amerikalı bir sosyolog ve yazardır. Aynı zamanda döneminin önde gelen hümanistlerinden ve kadın hakları savunucularındandır. Dağı Yerinden Oynatmak adlı eserinde, feminist bakış açısıyla ve ironilerle bezeli üslubuyla bambaşka bir dünya yaratmıştır okurlarına.
John Robertson, Himalayalara yaptığı bir keşif gezisi sırasında kayalıklardan düşer ve hafızasını yitirir. Otuz yıl sonra kız kardeşi tarafından bulunduğunda artık bambaşka bir adamdır. Ancak bu süre zarfında dünya da bambaşka bir yer olmuştur. Uzun eve dönüş yolculukları boyunca bu farklı dünyayı tanımaya çalışan John, ülkesine döndüğünde yeniliklere ayak uydurmakta zorlanacaktır. Neden sonra anlayacaktır ki bütün bu değişimin temelinde aslında tek bir şey yatmaktadır: Zihniyet değişimi. “Kadınların uyanışları” diye dile getirir bunu Perkins kurduğu ütopyada, nihayetinde bu dünyayı değiştiren insanların bakış açısıdır ve bunu sağlayan da kadınlardır.
Kadınlar Ülkesi Üçlemesi’nin ilk kitabı Dağı Yerinden Oynatmak, Türkçeye ilk defa Cem Yayınevi tarafından çevrilmiştir
₺260,00