KİTAPLAR
EN YENİLER
-

Pafe
₺120,00 -

Mahir
₺120,00 -

Gönüllü Sürgün
₺110,00 -

Gökdelen
₺120,00 -

Dost Mektupları
₺120,00 -

Işık
₺120,00 -

Çoban
₺120,00 -

Büyük Ölüler Meydanı
₺200,00 -

Benim Sigortacılarım 2 Cilt
-

Düşünen Baykuşların Gecesi (2 Kitap Takım)
₺540,00 -

Geçmişle Kolkola Güneş Karabuda
₺150,00 -

İncindiğin Yerdir Gurbet- Toplu Şiirler-2 (Yeni)
₺570,00 -

Bizim Dolaylar-Toplu Şiirler-1 (Yeni)
₺380,00 -

Geçip Giden Her Saat Daha Gençleşiyor
₺100,00 -

Aşktır, İlaçtır
₺130,00 -

Ben Aranıyor
₺300,00
KİTAP TANITIMI
Son ve İlk İnsanlar
Olaf Stapledon, bilimkurgu dünyasının büyük saygı duyduğu ama nedense o dünya haricinde çok az tanınan bir yazardır. 2014’de Bilimkurgu ve Fantezi Onur Listesi’ne alınan Stapledon, Arthur C. Clark’tan Stanislaw Lem’e pek çok bilimkurgu ustasını etkilemiş bir öncüdür.
Bireysel akılların bileşkesi bir Üstün Akıl yaratılır ama o bile evrenin gizemini çözemez. İşte tam Stapledon’a has bir durum. Son ve İlk İnsanlar, Stapledon’un dünyasına ilişkin benzeri anahtarları bulabileceğiniz bir ilk roman. Topluluk ülküsü ve insan varoluşuna anlam kazandıran ruhsal yaşantıyı milyonlarca yıl boyunca takip eden Stapledon, sizi düşünsel bir meditasyona sokacaktır.
₺370,00
KİTAP TANITIMI
Vathek
William Beckford (1760 – 1844), Vathek’i henüz 21 yaşındayken yazmaya başlamıştı. Metin kitap olarak 1786’da basıldı. Beckford kitabın dehşetli havasından çekinmiş, metnin Arapçadan çevrildiğini ima eden bir notla basılmasını istemişti. Vathek, Cehennem betimlemeleri ve Doğu kültürüne has masal havasının mükemmel bir bileşimidir. 250 yıldır sürekli atıf yapılan bir Gotik klasiği olarak okunmaya devam edecektir
₺120,00
KİTAP TANITIMI
Yürek Burgusu
Henry James (1843 – 1916) ABD’den sevmemiş ve Avrupa’da yaşamayı seçmiş bir ABD vatandaşıdır. Avrupa kültürünü özümsemiş, incelikli diliyle seçkinleşmiş bir yazardı ama çağının bilincindeydi: Çağdaş korku edebiyatının yaşamın en ince noktalarına dokunabileceğini söyleyen ilk yazarlardandır. Yürek Burgusu, İngiliz toplum kurallarının bir hayalet öyküsüyle aktarıldığı bir romandır. Bu roman, hayaletlerin sadece karanlık mekânlarda öykülenmeyeceğinin en klasik örneğidir.
₺130,00
KİTAP TANITIMI
1984
Avrupa`da avarelik, Asya`daki İngiliz sömürgelerinde polislik, İspanya İç Savaşı`nda gönüllü çarpışma, bir keskin nişancının hedefi olup ölümden dönme… George Orwell, yaşamı da yapıtları denli ilgi çekici bir yazardı. Gözüpek bir eleştirmen, sıkı bir hicivci olarak çok sayıda başarılı kitap yazmıştı. Pek çok eseri arasında, 1984 ayrıksı bir yere sahiptir.
George Orwell 1984`ü yayınladığında, yıl 1948`di. 2. Dünya Savaşı`nın izleri taze, 1984 yılı henüz çok uzaktı. Fakat 1984 yılına çabuk ulaştık, tıpkı Orwell`in romanında çizdiği dünyaya sandığımızdan çabuk ulaştığımız gibi. Kâhince bir öngörüyle yazılan 1984, Büyük Birader mefhumunu yaşamımıza sokan roman olarak tarihe geçmeyi hak etmiştir. Sadece edebiyat tarihi açısından değil, 1984 sosyal bilimlerin her alanında özel incelenmesi gereken bir eserdir.
₺120,00