KİTAPLAR
ÇOK SATANLAR
-

A Portrait of the artist as a young man
₺200,00 -

SHERLOCK HOLMES AJANDASI 2023
₺45,00 -

Karanlığın Yüreği
₺110,00 -

Kafka Günlükler
₺860,00 -

Çağdaşlarının Anılarıyla Anton Çehov
₺200,00 -

Düşünen Baykuşların Gecesi (2 Kitap Takım)
₺540,00 -

Bektaşi Demiş Ki
-

Hz. Musa ve Tektanrıcılık
₺210,00 -

Yerinden Yönetim ve Siyaset
₺550,00 -

Deleuze ve Sinema
₺350,00 -

Selected Works of Shakespeare I
₺200,00 -

Delliğe Övgü
₺130,00 -

Kadınlar Ülkesi
₺160,00 -

Ademden Önce Balık Devriyesi Hikayeleri
-

Kafkaesk Anorexia
₺250,00 -

Aşk Rüyası
₺140,00
KİTAP TANITIMI
Son ve İlk İnsanlar
Olaf Stapledon, bilimkurgu dünyasının büyük saygı duyduğu ama nedense o dünya haricinde çok az tanınan bir yazardır. 2014’de Bilimkurgu ve Fantezi Onur Listesi’ne alınan Stapledon, Arthur C. Clark’tan Stanislaw Lem’e pek çok bilimkurgu ustasını etkilemiş bir öncüdür.
Bireysel akılların bileşkesi bir Üstün Akıl yaratılır ama o bile evrenin gizemini çözemez. İşte tam Stapledon’a has bir durum. Son ve İlk İnsanlar, Stapledon’un dünyasına ilişkin benzeri anahtarları bulabileceğiniz bir ilk roman. Topluluk ülküsü ve insan varoluşuna anlam kazandıran ruhsal yaşantıyı milyonlarca yıl boyunca takip eden Stapledon, sizi düşünsel bir meditasyona sokacaktır.
₺370,00
KİTAP TANITIMI
İyi İnsan ve İyi Etiğe Giriş
Mary Whiton Calkins’in bu kitabı disiplinler arası çalışmanın erken örneklerinden biridir. Calkins, “İyi nedir?” sorusundan yola çıkarak, iyi insanın anlamını araştırıyor. Konu sosyal bilimlerin temel araştırma alanlarından biri olmasının yanı sıra, gündelik yaşamımızda sıklıkla kendimize sorduğumuz sorulardan biridir. Calkins, kitabının sadece bilim insanları için değil, konuyla ilgilenen herkes için anlaşılır olmasını hedeflemiştir. Bu nedenle, İyi İnsan ve İyi’nin ayrım gözetmeksizin herkese seslendiği söylenebilir.
Bu kitabın ana amacı, etiği sadık, cesur, adil ya da ya da bunların tam tersi özelliklere sahip; isteyen, mücadele eden yaşayan insanları inceleyen bir çalışma alanı olarak ele almaktır. Bu amacı başka bir şekilde ifade edecek olursak, kitabın etiği, görevi, iyiliği, erdemi ya da değerleri soyutlayan bir bilim olarak görmediğini ama işine saygılı, iyi, erdemli insanın ve onun hedefinin bilimi olarak kavradığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla somut bir şekilde kavranan etik psikolojinin kaçınılmaz bir çıkış noktasıdır ve sosyoloji biliminin kaynağıdır.
₺115,00
KİTAP TANITIMI
Delliğe Övgü
Desiderius Erasmus (1469-1536) Rönesans’ın ateş gemisi ve hümanizmin düşünsel önderidir. Hepsinden önemlisi, güçlüye bağlanmayı reddeden özgür düşüncenin öncülerinden biridir. Barıştan yana kimliğiyle öne çıkan Erasmus, mezarına muli cedo (geri çekimek yok) yazdıracak kadar da onurlu bir adamdır. Deliliğe Övgü, Erasmus’un en tanımış yapıtıdır.
Bu kitabın içinde akıldan ziyade mizah, hidayetten ziyade derin bilgi bulunmaktadır. Delilik Tanrıçası’nın hunisini takarak iyi insanlara tavsiyeler verdiği bu söylevi dinlemeye başladığınızda, bizi nereye sürükleyeceğini öğrenmek ve sonuna dek dinlemek istiyorsunuz…
₺130,00
KİTAP TANITIMI
Hayalet Öyküleri
Montague Rhodes James (1862 – 1936) Cambridge Üniversitesi’nde rektör yardımcılığına dek yükselmiş bir ortaçağ uzmanıydı. Çağının önemli bir bilim insanıydı ama asıl ününü hayalet öyküleri yazarı olarak yaptı. Gotik hayalet öyküsünü yenileyen ve 20. yüzyıla uyarlayan kişi olarak tanınmaktadır. Yakından tanıdığı üniversite ve kilise ortamlarına dehşeti taşıyarak, hâlâ okuyucusunu rahatsız edebilen öyküler kaleme almıştır.
Hayalet Öyküleri’ni Altay İltan Aktürk’ün çevirisiyle sunuyoruz.
₺140,00